Opmerking

50. D.K. adviser Special Forces

Dschero Khan Chen Tao Tze - wichtiges Dokument

 

傑洛汗陳道子重要文獻


military adviser

 

DK VAN ANHDO 012016 252d7 

Sgt. VAN ANH DO  und  DSCHERO KHAN

Door puur toeval heb ik de voormalige Vietnamese soldaat Sgt. Van Anh Do ontmoet in Eindhoven. Hij woont in Duitsland en heeft de Duitse Nationaliteit. Hij diende als zeer jonge soldaat in het R.V.N. 72 para bataljon in Cambodja en Laos onder mijn leiding. Ik herinner mij dat Sgt. Van Ah Do tijdens een aanval van mortier vuur zwaar gewond raakte, zijn hele lichaam zat onder de scherven. Ik droeg hem naar de achter linie en hij werd met een helikopter naar het veldhospitaal gebracht.
Ik ging er toen niet vanuit dat hij het zou overleven, en opeen stond hij na meer dan 45 jaar voor mij. Een zeer emotionele ontmoeting voor ons beiden! In de oorlog groeit kameraadschap voor altijd!

 

herdenking japans jongenskamp in indonesie aug 2012 te brombeek arnhem 46

De twee Vietnam veteranen (beide Nederlanders) de Nederlandse Herman  A. Celosse U.S. Luitenant Colonel Combat Engieer Militairy intel civil affairs,  een goede vriend van Dschero Khan. Ze hebben beiden als jongens, in het jongenskamp gezeten in het Japanse interneringskamp Tjimahi in Indonesië. Hij woont nu in Zweden. (zie: § 63)

 

Dschero Khan wil graag aandacht voor misbruikte bergbewoners

Toen Dschero Khan uit de geheime CIA oorlog van Cambodja en Laos kwam in 1967/1968. Is Dschero Khan na afloop direct naar een Chinese Klooster in Thailand gegaan om daar samen te mediteren met de kloosterlingen om die gruwelijke trauma's weg te spoelen (zie foto onder). In deze oorlog had het Amerikaanse Pentagon de gewelddadige tactieken, om 2 á 3 Amerikanen aan het hoofd te zetten van 40 á 45 inheemse bergbewoners die door de CIA opgeleid werden tot Guerrila-oorlog soldaten. Van deze bergbewoners stierf zoon 70%, dit om zo min mogelijk Amerikaanse soldaten te verliezen. Het was een hele bloedige oorlog, zo bloedig dat je automatisch vol trauma's komt te zitten. De Amerikaanse regering wil deze oorlog zo snel mogelijk vergeten in hun Amerikaanse geschiedenis. Want deze oorlog was niet wettig en oneerlijk. Zelfs tegen Dschero Khan, om nu nog steeds te beweren dat hij daar niet gevochten heeft. Dit is een trap van de Amerikaanse regering naar Dschero Khan toe, terwijl hij daar alles moest waar maken. Ook de inheemse bergbewoners die zich hebben laten strikken door de CIA tot Guerrila-oorlog soldaten hebben tot heden ten dagen een zwervers en parasieten bestaan met hun gezinnen in de oerwouden van Cambodja, Laos en Thailand. Daar worden ze nog steeds opgejaagd, gedood of sterven van honger of ziektes. Er is niet een organisatie die hen hulp biedt, ook niet het rode kruis. Amerika laat ze stikken. Eigenlijk laat de hele wereld ze stikken want er zijn al heel veel documentaire films over hen uitgezonden. Gelukkig heeft Dschero Khan voor twee van deze soldaten van zijn groep met hun gezinnen succesvol Asiel aangevraagd hier in Nederland. 

De bedoeling van deze oorlog was onder meer om de aanvoer wegen (van China) naar Vietnam te stoppen. Hier waren ze al jaren mee bezig voordat de Amerikanen de oorlog van de Fransen overnamen. Dit was ook bekend bij het Franse vreemdelingen legioen, waar ongeveer 1400 Duitse legioneren overliepen naar de Vietkong. Waarom dat overlopen? Omdat de DDR goed bevriend was met Ho Chi Min. En hen beloofden dat zij weer terug zouden kunnen gaan naar hun vaderland. Deze overlopers hebben hun bewapening meegenomen en vervolgens de Vietkong getraind. Dschero Khan kent namelijk een Legionair, de Hollander,  Jan Petersen die mij dit alles vertelde toen ik in 1954 in een Legionaren kamp "Bel al Bes" in Saigon verbleef. Toen Bien Bien Foe net aan de gang was en de Fransen verslagen werden door de Vietkong. Er is een Vietnamees gezegde: Zo lang wij bamboe bossen hebben, zullen wij een oorlog nooit verliezen. 
 
Vele Amerikanen weten niet dat in de Vietnamese oorlog niet alleen Amerikanen vochten maar ook de Taiwan-ROC-Kuomintang, want Taiwan zat vol met CIA waarnemers. Het hele Taiwanese leger is Amerikaans geschoold. Ook de beroemde Tigerbrigade uit Korea, het waren allemaal dragers van de zwarte band Taekyon, de dodelijke militaire all-combat, vocht mee in Vietnam. De bergbewoners uit Birma en Cambodja (geheime leger) werden door de CIA gerekruteerd tot ‘Road Runners’. Verder deden ook Thailandse specialisten mee in de Vietnamese oorlog.

Dschero Khan is nu al zo oud, hij wordt in augustus (2012) 84 jaar en of hij nu morgen of over 3jaar dood gaat, dat maakt niet meer veel uit. Dschero Khan is trots dat hij de moed heeft om dit op internet te plaatsen op zijn website. De dood bestaat voor Dschero Khan niet, het is maar een ziekte. Energie gaat nooit verloren maar bouwt zich op tot nieuwe energie. Als Dschero Khan sterft zegt hij: Ik ben even weg en kom zo weer terug.

 thailand klooster poort

thailand dk  kloosterlingen

 thailand klooster