Opmerking

24. Boek Taologie door Dschero Khan - Chen Tao Tze - Tao Se & Boek I TJING

Het Boek Taologie is door Dschero Khan geschreven in 1986 en reeds al die tijd in zijn bezit. Ook vaak gebruikt tijdens lezingen op universiteiten. Het boek wordt na zijn dood pas uitgegeven door een leerling van hem Tao Saan. De bladzijde 50 en 51 hieronder weergegeven zijn slechts een voorproefje van dit boek.

Het boek komt uit in 4 talen, Nederlands, Duits, Engels en Chinees

boek taologie1

boek taologie2

boek taologie3

En daarom zegt Dschero Khan, Chen Tao Tze: Door de I-tjing word je wakker, de sleutel van het leven. 

Dschero Khan bezit de oudste orginele Chinese I-tjing, het heeft totaal niets te maken met de Europese I-tjing, de Europese I-tjing is slecht 2% van het geheel die vertaald is door Richard Wilhelm en Prof. Dr. C.G. Jung. (Richard Wilhelm kon zeer beperkt Chinees lezen en schrijven, Prof. Dr. C.G. Jung kon geen Chinees). Een Chinese accademicus uit de volksrepubliek China kan hoogstens 3000 Chinese karakter s lezen, een Taiwanese accademicus minstens 6000. Dan heb je nog het Chinese Monniken  schrift dat deze beide accademicussen absoluut niet kunnen lezen. Dit komt doordat Mao Tse Toeng de  Chinese taal en karakters vereenvoudigd heeft, en nu zitten ze ermee. Dus met andere  woorden wil je echt Chinees leren lezen en schrijven dan moet je naar Taiwan gaan studeren,  en niet in de volksrepubliek China.

Zo vind je bijvoorbeeld de grootste Chinese schatten in een museum in Taipee, Taiwan.  Chang Kai Shek heeft de mooiste Chinese antieke verzameling met zijn leger meegenomen naar Taiwan. Wie was Chang Kai Shek? zie webpagina:

http://www.breakingperceptions.com/who-is-chiang-kai-shek/

chang kai chek

Chang Kai Shek was leider van de Kwomintang. Waar Dschero Khan ook lid van was geweest, in Taiwan.

U ziet nu een paar passages uit de oude I-tjing van Dschero Khan, Chen Tao Tze: 

 i tjing voorpag

Boven: Kaft oude I-TJING,  onder: 1ste pagina

i tjing 1ste p

i tjing 2ste p

i tjing 3ste p

 
 i tjing 4ste p

i tjing 5ste p