Opmerking

74. World Mongolian Federation - Koeritais [FILM-TV DOCUMENTAIRE]

De eerste Mongoolse Conferentie in Europa bestaande uit afvaardigingen vanuit 6 landen, werd gehouden in 1991. Een weekend in het Sheraton Hotel in Brussels. Alles werd betaald door Taiwan.

mongolian conferentie

Daarna heeft Prince Dschero Khan in Mongolië een voorstel gedaan aan de President Punsalmaquin Otcher-Bat om een Mongoolse Ambassade te openen in Brussel voor de Benelux landen.

mongoolse ambassadeurs

Een paar maanden later kwam er een officiele staatsbezoek van de Mongoolse Regering aan België voor handel en diplomatieke afspraken.

En kort daarna kreeg Prince Dschero Khan een bezoek van Dhr Gongoryn Bars (ambassador at Large, ministry of external relations) van de Mongoolse Regering met een officeel berricht dat er op korte termijn een Ambassade in Brussel zou komen, het pand was al gehuurd en zou binnenkort geopened worden.

Dschero Khan is vervolgens het pand in Brussel gaan inspecteren en het was naar zijn mening een prachtig pand. Vervolgens heeft hij zich er niet meer mee bemoeit.

0001 mongoolse

Foto; De twee Vlaggen van Dschero Khan en de vlag van Taiwan wapperden aan de top. De gebeurtenis vond plaats in Hotel Carlton Beach Scheveningen, Den Haag, Juli 1990.

 

World Mongolian affairs Taipei federatie

President en Minister Dr. Hua-Peng-Wu (D.Buren), minister van Mongolian affairs, heeft mij als Prins opdracht gegeven om in Nederland een international Mongolian congres the houden met Mongolen uit de hele wereld, en met de vertegenwoordigers van ieder land, eventueel met hun vrouwen.

Alle kosten zoals vliegtuig, trein, taxi, hotel en eten en drinken (zuipen), werden door de het Taiwanese ministerie van Mongolian affairs betaald, de verdere organisatie werd door Dschero Khan betaald. Het congres duurde 3 dagen van vrijdag tot en met zondag. Elke dag kreeg iedereen snoepgeld a ƒ100,- per persoon. Ook de ambassadeur van Taiwan Dr Lu uit Den Haag was aanwezig, en een vertegenwoordiger van de Dalai Lama. De Belgische T.V. maakte opnames.

Hare Majesteit de Koningin der Nederlanden heeft aan de organisatie een welkomstbrief geschreven waarin ze de deelnemers veel succes toewenste.De brief werd vertaald en in het Mongools voorgedragen, en een ieder stond op met een overweldigend applaus, met de Mongoolse groet “Sabanoe”13 cm foto 1 2

Voor de eerste keer in de geschiedenis kwamen Taiwan en Mongolië bij elkaar: De Mongoolse Ambassadeuit Bonn en de Mongoolse Ambassade uit Den Haag, onder leiding van de Mongoolse Ambassadeur Tjolmon, en de Taiwannese Ambassadeur Dr Lu. De dame naast Dschero Khan is samen met haar man, De heer E. de Mul, hoofd van Unicef (V.N.) in Mongolië. Dit was een eenmalige bijeenkomst bij het huis van Dschero Khan, en een uniek moment in de geschiedenis.

 Mongoolse Koeritai in Taiwan

De minister van Mongolian affairs Dr Hua-Peng-Wu /D. Buren (naast Dschero Khan in de film) is door Dschero Khan verheven tot Khan voor zijn grote verdienste voor het Mongoolse volk. Dit is eeuwen lang al niet meer gebeurt.

 

14 dscheros familie

Familie en beste vrienden van Dschero Khan