Opmerking

2. Beroepsmilitairen van de oude stempel, Herman en Dschero

„Beroepsmilitairen van de oude stempel, Herman en Dschero”

“Zij noemen zich “Eenmansleger”

Mijn allerbeste kameraad Herman Celosse ontmoete ik het eerst als 10jarige jongen in het Japanse kinderkamp Baros in Tjiemahi  (West Java), waar wij samen geïnterneerd waren. Zonder zijn ouders was Herman door Japanse soldaten zo van straat gehaald en naar het Japanse kinderkamp gebracht. Na de Japanse capitulatie vertrok hij na veel omzwervingen met zijn ouders naar Nederland. Zijn vader was een Menadonese  kapitein van de KNIL (Marechaussee), getrouwd met een Hollandse vrouw. Als Marechaussee soldaat in Indië behoorde je tot de elite troepen. In Holland werd Herman soldaat, met de rang van Sergeant. Hij ging naar de USA, maakte zijn studie af als ingenieur, ging het Amerikaanse leger in en werd uitgezonden naar Vietnam, Cambodja en Laos. Daar kwamen wij elkaar toevallig weer tegen. Ik zelf ging in de jaren 50 naar Holland toe en leerde in het internaat Don Bosco in Ugchelen (midden Veluwe) in het R.K. Klooster de Nederlandse taal.

Daarna vertrok ik naar de Koreaanse oorlog 1950/1953. Bij terugkeer werd ik in Nederland beroeps militair en kwam na 16 jaar diensttijd in contact met de CIA en werd naar Taiwan gestuurd. Daar diende ik bij de Kwo Min Tan en kreeg de Taiwanese nationaliteit. De CIA stuurde mij naar Cambodja om de opium velden te controleren en van daar uit ging ik naar Laos en Vietnam. Taiwanese speciale eenheden dienden ook in Vietnam, wat niet bekend is. (zie oorlog documentaire “Apocalypse: War of the worlds, S1, afl. 6, National Geographic).

Herman is voor mij de trouwste echte vriend die ik in mijn leven heb gekend. Hij is niet alleen een echte militair maar ook een ‘Hero’, een echte held, met heel veel militaire onderscheidingen.

Wij hebben samen in veel oorlogen gevochten, angst voor de dood kenden wij niet.

Wij zijn militairen die geboren zijn om als soldaat te dienen en, als moet, te sterven. Dat wij beiden nog leven is gewoon geluk hebben. Onze vriendschap is eenmalig en zeer bijzonder! Begrijpt u het niet verkeerd, wij zijn echte mannen en toch houden wij van elkaar!

Herman heeft in zijn militaire loopbaan bij het Amerikaanse leger de rang van Colonel Engineer bereikt. Hij is met een Zweedse vrouw getrouwd, woonde in Zweden, maar is naar Ramstein in Duitsland verhuist, om dichter bij mij in de buurt te zijn. Hij is zelfs als woningzoekende in Horst ingeschreven maar tot nu toe zonder succes. Op onze oude leeftijd, Herman is 88 en ik ben 91 jaar jong, zien wij elkaar weer vaker. Gelukkig hebben wij beiden goede genen meegekregen, want ondanks onze leeftijd functioneert nog alles behoorlijk goed. En dat, terwijl wij beiden Diabetes 3 hebben! Een cadeau uit de oorlog! Diabetes 3 is niet bekend in de medische wereld. Je kunt het alleen krijgen als je in aanraking ben gekomen met de zogenaamde  ”Agent Orange”, een codenaam voor een ontbladeringsmiddel uit de groep der Dioxine, dat de Amerikanen in de Vietnamoorlog gebruikten. Met Diabetes 3 mag je alles eten mits je regelmatig je tabletten inneem.

Met  „Eenmansleger“ bedoel ik, dat je als soldaat niet blind de onzinnigste bevelen opvolg, dus, je verstand niet uitschakel, je “common sense” gebruik in combinatie met jaren van ervaring in oorlogsgebieden

Generaal Tit. ROC

Prince Dschero Khan Chen Tao Tze

 

“Vandaag (09. Februari 2022) hebben Luitenant Kolonel Engineer US Army Herman Celosse en ik, Ganjuuryn Jirgelen Dschero Khan, Generaal Tit. ROC onze 51 respektive 52 jaarige Combat Military loopbaan geviert. Dat ik dat op hoge leeftijd (91 en 94 jaar oud) nog kan vieren met mijn beste vriend is heel bijzonder!”

 DSC03186 2 f6a09   DSC03188 5b0ef  DSC03190 4584d

 

 

grote baas van dk die in zwitserland woont

r.f. halapiry dk
The Big Boss van Dschero Khan (die in Zwitserland woont).

Dschero Khan's mentor, opleider, instructeur, bloedbroeder en kleine geweldenaar, de Ambonese Nederlander Dolf (Rudolf) R.F. HALAPIRY. Dschero Khan heeft veel van zijn militaire weten aan hem te danken. Dolf Halapiry is ook een geweldige klewang vechter. 

 onderscheidingen dk

 Wanneer Dschero Khan in Soestdijk op bezoek gaat is hij altijd gekleed in zijn smoking. 

gerard karel meijers 3

Dschero Khan's pleegvader de wilde Koloniaal Gerard Karel Meijers, heeft Dschero Khan alleen opgevoed zonder moeder. Hij sprak naast Nederlands vloeiend Maleis, Javaans en Soedanees. Zijn vier broers zijn ook KNIL militairen geworden en naar Indië gegaan. Evenals hun zuster Marie die getrouwd is met een Indische Kapitein. Hun vader Dolf Meijers heeft ook nog gevochten in de Aceh oorlog. De Familie Meijers was een hele ruige familie en komt uit de achterbuurt de "derde Walstraat" uit Nijmegen. In zijn opvoeding heeft Dschero Khan deze ruwheid en gewelddadigheid van deze Hollandse Familie Meijers meegekregen. Gelukkig is hij aan de andere kant esoterisch opgevoed door monniken, wat hem weer in balans brengt.