Opmerking

34. Taekyon, old Korean Martial Arts & Philosophy

 

Dschero Khan Chen Tao Tze Niederländisch Namen G. Meijers ursprünglich Martial Arts

 

傑洛汗陳道子荷蘭名字麥雅士    自身武術源流

 

Taekyon

Martial Arts discipline Teakyon was vroeger alleen voor het Koreaanse leger bestemd. Pas in de jaren '80 is door de Koreaanse Regering toestemming verleend aan het burgerpubliek om dit als vechtsport te beoefenen maar met strenge humane regels. 

Dschero Khan heeft zijn voeten ontwikkeld tot natuurlijke-, en dodelijke wapens, waar hij zich veilig en prettig bij voelt.
Dit is altijd een groot geheim geweest; hij deinsde dan ook voor niets en niemand terug. Nou ja groot geheim... zijn voeten staan bij justitie geregistreerd als dodelijke wapens. 

Beetje een gek verhaal maar het komt zo: In 1965 werd hij door 3 Italianen met stilettos (messen) aangevallen in Ede, toen schopte DK met zijn rechter voet op het oog van een van deze jongens en viel het oog eruit. Toen werd er bij de politie rapport op gemaakt en zo kwam dit bij justitie terecht. Hij is niet gestraft omdat het onder getuigen verklaringen puur zelfverdediging was. Vervolgens werd hij wel uit een bekende Amsterdamse karate school geroyeerd, omdat de kranten er vol van stonden. 


In Korea heeft hij bij de Roka Army de dodelijke Army Combat “Taekyon” geleerd.
Hij is de enige niet-Koreaan die de eerste Dan zwarte band Taekyon heeft gehaald.
Dit diploma werd uitgereikt door het “Departement of National Defense Republic of Korean Army “, been examined under supervision of the Roka Korean Selfdefense by order of Minister of National Defense.

Pak Sun Yup
General Replublic of Korea Army
Chief of Staff

Gecontroleerd op echtheid door Sekr. V.O.K.S. 

 

teakyon oork

Wat is Taekyon?

Taekyon is hoofdzakelijk voetenwerk met zeer eigenaardige trappen,
die je bij andere vechtwijzen of kunsten niet kent.
Het is erg moeilijk te leren en het doet geweldig veel pijn, voordat je deze trappen beheerst. Je traint net zolang totdat er op je enkelbot een dikke hoornlaag zit, net als de hoornlaag op je vuist ( krokodillenoog).
Dit noemen wij zware Makiwara training.
Het trappen gebeurt met de binnenkant van je voet.
Zo ontstaan er twee enkels aan de binnenkant van elke voet.
Wanneer je met deze enkel tegen een keel trapt, breek je de ander zijn nekwervels en gaat hij dood, absoluut morsdood.
Ik kan hier over meepraten als pratijkman, want ik heb dit in mijn gevechtsleven 6 maal moeten gebruiken in een leven of dood gevecht.

Taekyon, "FOOT HIT" op Koreaans

De oorsprong van Taekyon ligt niet in Korea, maar in Mongolië en is ontstaan rond 1100
onder de naam "DJERKON".

Taekyon omvat zowel dans bewegingen als atletische martial arts, waarbij zeer effectief en dodelijk geplaatste kicks worden gebruikt.

In de vechtkunst Djerkon bijbehorende dansen en gezang, is in een drie-takt ritme in plaats van een vier-takt ritme zoals in andere vechtsporten, dit doet denken aan het Mongoolse erfgoed.

De stap sequenties zijn uniek en zeer moeilijk te leren, waarbij de invalshoeken ongebruikelijk en zeer effectief zijn.

Tot de vechttechnieken behoren  "Sonkisul," een grijptechniek en "Pagisul" = een foot kick. 
Gecombineerd werden zij over "Pumbalki", dit is een voetenwerk in de driehoek dat de takt van een galopperende paard nabootst.

Een speciaal kenmerk van Taekyon is dat de leerlingen blijven ontspannen in de strijd en dus geen negatieve agressies toelaten.
Daardoor wordt de spierspanning verminderd, wat leidt tot snellere reacties.

Mijn drie lijfspreuken;

Een vermeden gevecht is een gewonnen gevecht, maar als het niet anders kan, vernietig hem dan.

Er zijn dingen die hoger staan dan de dood en er zijn dingen die hoger staan dan het leven.
Daarom kan het zijn dat je liever de dood kiest dan het leven zelf.

Als je in een gevecht toch moet sterven, neem dan zoveel mogelijk vijanden mee in het graf. Dit is niet alleen moedig en dapper, maar noodzakelijk en ben je niet voor niets gestorven. Je hebt je dan duur verkocht aan het leven.

De twee waarheden:

Mijn leven is universeel, eerlijk en oprecht.
Ik houd mij niet bezig met het klootjesvolk en doe wat ik wil.
Dit lijdt tot afgunst, jaloezie en vijandigheid.
Ik houd van het leven en daarom bescherm ik het.
Hij die het leven van mij af wil nemen heeft pech; ik neem het van hem af.

De dood:

Wanneer de tijd komt dat ik doodga, komt er op mijn condoleance te staan:
“ben even weg, kom zo terug”.
Ik ken de dood niet als de universele dood, maar als een aardse ziekte.
Ons omhulsel is vergankelijk, maar onze universele energie blijft eeuwig bestaan.
Een natuurwet zegt: energie gaat nooit verloren, maar bouwt zich op tot nieuwe energie.M.a.w.: universeel kunnen mensen op aarde niet doodgaan, want hun energie blijft eeuwig voortleven.
Als er een waarheid bestaat, dan is dit het wel. Alleen aards ga je dood, universeel nooit.

 taekyon 9942

Dodelijke Taekyon trap... 

Als je dit kan mag je je misschien meester noemen !

 

 25jr teakyon

Toen leek ik nog echt op een Mongool. Maar door andere voeding, weersomstandigheden en cultuur veranderd ieder mens. Voor de vechtsport liefhebber kijk naar de dubbele enkels van de harde Teakyon training. 


Het is raar maar waarschijnlijk waar.


Wat Dschero Khan zeer eigenaardig vindt en daar kan hij absoluut niets aan doen.
Is dat alle mannen die Dschero Khan hebben uitdaagt op een gevecht, allemaal jong zijn gestorven. Dat is in Holland twee maal gebeurt, in Duitsland ook twee maal. En in het overige buitenland 3maal.
Buiten de Tong gevechten om, want dat tellen niet mee.
Soms denkt Dschero Khan dat hij in zijn voeten, een Chi heeft van damak. Wat is damak (of dansu)? Het is een oude Taoistische vechtwijzen op punten van het medrianen stelsel, zoals bijvoorbeeld accupunctuur werkt. Met accupunctuur kun je helen maar ook doden. Bijvoorbeeld: Je trapt vandaag iemand om 1400uur en een maand later gaat hij precies om 1400uur dood. Of ik trap iemand om 2000uur 's avonds en na 3jaar gaat hij 's avonds om 2000uur dood. Doordat Dschero Khan zelf een accupunctuurrist is die met bioritmen werkt, heeft hij er geen andere verklaring voor, dan dat de chi op bepaalde plaatsen van een mens, door het bioritme wordt beïnvloed. Als voorbeeld: De Italiaan die ik in Ede een trap op het oog heb gegeven, ging twee jaar later dood. (§8bovenaan)
Erik Itzel ATTILA (§11) is ook jong gestorven. Een beroeps militair die mij uitdaagde en mij sloeg en Dschero Khan vervolgens een trap onder zijn ballen gaf is ook jong gestorven. Daarom is het voor Dschero Khan altijd zo, een vermeden gevecht is een gewonnen gevecht, maar als het niet anders kan, vernietig hem dan. Dschero Khan is nooit een aanvaller geweest maar altijd een verdediger. Wanneer de tegenstander Dschero Khan slaat of trapt. Dan komt hij pas in verweer en krijgt de tegenstander van Dschero Khan een trap. Waarschijnlijk heeft de Nederlandse justitie dit door. En heeft zijn voeten als wapens verklaard.

Dschero Khan zegt: “Ik zelf weet het allemaal niet meer. En dat meen ik recht uit mijn hart. Ik vindt het een grote straf voormezelf als het zo is dat ik zulke voeten heb. Ik hoop maar dat dit allemaal toeval is en niet door mijn voeten komt. Want ik zelf kan niets bewijzen dat het zo is. Het is maar een gevoel”.

Wat Dschero Khan persoonlijk in de war brengt, is dat hij dit nagevraagt heeft bij oude Taoistische monniken in Taiwan. Na het vertellen van dit verhaal vroegen ze mij hoe hij geboren werd, en Dschero Khan antwoorde: “met de helm (met een vlies over zijn hoofd) en met bloed stolsels in mijn handen”. En toen vertelde ze Dschero Khan dat hij geboren is met jong-chi (of voorouder-chi), dat betekend chi van je vorige leven.

Je hebt nu eenmaal in het universum verschillende soorten Chi-en. Volgens de Mongoolse Shamanen in Mongolie had Gengis Kha Khan dit ook. Ook geboren met de helm en met bloedstolsels in zijn handen. Bekend in de Historie van de Mongoolse overleving.