Opmerking

35. (NL) Chinese tonggevechten op leven en dood - DK en Mohammad Ali

 

Voor het eerst op papier gezet door Dschero Khan, Chen Tao Tze, Sifu Tze, die in zijn jonge jaren een professionele tongvechter was, met als motto doden of gedood te worden. Dit is het grootste geheim van de Chinese gok triade; de tonggevechten, De Chinese Tonggevechten worden georganiseerd volgens eeuwen oude Chinese wetten en tradities,

0019 oorkonde taiwan tv

hier komen alleen hele, hele stinkend rijke Chinese families die hier vertier zoeken in het gokken, ze noemen dit ook wel het bloedvertier. Dit is totaal onbekend in de Westerse Wereld. Ondanks dat er miljoenen (dollars) in omgaan komen er op deze tonggevechten slechts 40 tot 100 mensen hun inzet brengen. Dit alles gebeurt in het diepste geheim. Praat je hierover met buitenstaanders dan word je door de tong gedood. (Tong is een gemeenschap volgens eeuwen oude Chinese tradities). Dschero Khan kan hier nu over praten omdat hij inmiddels 84jaar oud is.

Ook de Chinese tongvechters verdienen er goed aan, zo kan een Chinese tongvechter in een korte tijd wel 5 tot 6 miljoen dollar verdienen. Wanneer hij 4,5 of 6 van zijn tegenstanders verslaat (doodt). Dschero Khan weet zeker dat deze tong gevechten ook in Amsterdam hebben plaats gevonden in de jaren 70, georganiseerd door de Chinese gokwereld. De Amsterdamse politie vond lichaamsdelen in de Amsterdamse grachten en wel van Chinezen. Dit euvel werd nooit door de politie opgelost.

Bij tonggevechten weten de deelnemers dat de lichamen van de verliezers in stukjes worden gehakt en in de rivier of zee worden gedumpt. Dan zit de organisatie zonder lijken. De familie leden van de gestorvenen krijgen ook veel geld uitbetaald voor nalatenschap.  Deze gevechten gebeuren altijd vrijwillig. Wel wordt op papier gezet dat je de dood vrijwillig en met gezond verstand accepteert als risico van het deelnemen aan een gevecht zonder regels waar alles geoorloofd is en met de dood ten gevolge. De vechters zijn gekleed in een korte broek zonder bescherming en zonder bokshandschoenen.  De Chinese filmmaatschappijen maken veel speelfilms over deze tonggevechten. De K1 in Japan, het Thaiboxen in Thailand en de Kooigevechten overal op de wereld stammen allemaal af van de Tongvechten uit China. Alleen deze gevechten hebben allemaal wedstrijdregels en gaan niet op leven en dood.

Dschero Khan zegt dat deze gevechten op leven en dood overal op de wereld plaats hebben gevonden in antieke tijden. Voorbeelden hiervan zijn Griekenland, Egypte, (Rome) Italie, en andere werelddelen. Voor ons Europeanen anno 2012 klinkt dit barbaars en onetisch maar zijn stier gevechten dan wel etisch?
Etische dingen, praten over goed en slecht, over barbarij, en over genocide
 is een menselijk trekje. Maar men realiseert zich niet dat de mens nu eenmaal zo is, de tweezijdige mens, die goed en kwaad is.
Zo is oorlog nog altijd een spel van rijke kinderen. 
En waar mensen leven zal altijd oorlog zijn en blijven.
Maar zo is het ook in de natuur en in het hele universum.

PS: In Tibet hoog in de bergen waar de grond hard is, worden de Tibetaanse lijken ook in stukjes gehakt en aan de roofvogels gevoerd. Zo worden de lijken van de Tongvechters ook in stukjes gehakt en aan de waterdieren gevoerd. (levenscyclus). Zo is nu eenmaal het leven. De ene zijn dood de ander zijn brood.

Hoe Dschero Khan denkt over de dood.

De dood is een verlossing van het menselijk leed.
Wees blij dat de dood bestaat, en dat is een troost voor ons mensen.

De dood is een grote uitkomst voor het leven zelf.
De dood kent geen pijn, het leven wel.
Er zijn dingen die hoger staan als de dood,
En er zijn dingen die hoger staan als het leven zelf.
Het is alleen hoe je het bekijkt.
Dschero Khan lacht de dood tegemoet.
Mede daardoor heeft Dschero Khan bijna alles in zijn leven bereikt wat hij wil.
Leven als een wild dier, doden of gedood te worden en toch etisch zijn, dat is de kunst van het leven, zo ben je een deel van het Goddelijke.

 

De Gelderlander 10062016 nl Copy