Opmerking

14. Primaire - Taoistische Medische Chi Qong [FILM]

Primaire Taoïstische Medische Chi Qong

 

Wereldwijd de eerste maal dat er beelden worden getoond van de Tai Chi Men academie uit Taiwan waar jonge leerlingen worden opgeleid om later Taoïstische Medische Chi Qong therapeuten te worden. Op deze website van Dschero Khan, Chen Tao Tze kun je nu deze film zien die op is genomen in de jaren 90tig in Taipe, Taiwan ROC.

Dschero Khan - Chen Tao Tze bewijst dat er dingen zijn die voor gewone mensen niet vatbaar zijn in hun denkwereld. Er bestaan dingen die in China duizenden jaren oud zijn en bij hun cultuur behoren. Ze worden door Taoïstische geleerden werden beoefend zoals Chi Qong in de CTM (Chinese Tradionele Medicine). En nog steeds worden die beoefend en door ontwikkeld in de Chinese traditionele therapie.

Chi Qong CTM zou voor Europa en de rest van de wereld een zegen zijn omdat deze therapie uitstekend werkt zonder medicijnen.

Zo is de Psychiatrie overal op deze wereld nog altijd geen wetenschap. Men heeft geen weet hoe de menselijke psyche werkelijk werkt. Het is geen optie om alleen met medicijnen te werken. (Wat helaas nog wel van toepassing is in de Westerse wereld). Daarom zijn wij in China nu bezig om niet alleen maar met kruiden uit het Wu Sching systeem met de 5 elementen te werken, maar vooral met Medische Chi Qong als therapie. Wanneer wij 30jaar verder zijn dan kunnen we weten wie gelijk heeft, het Westen of China.

meditatie in waterval 6 1400

Een Taoïstische methode: Dschero Khan mediteerd 8 uur onder de waterval om de Chi van het water in zijn lichaam te mogen ontvangen, na 4 uur gaat dit erg veel pijn doen boven op het hoofd. Het water mag niet te koud zijn anders krijg je last van onderkoeling. Hier in Europa is dat onmogelijk in de koude maanden.

chi qong meditatie 8u

8 uur Chi Qong meditatie om energie (Chi) van water en lucht op te slaan in de Tan-tien, centraal energie centrum van het lichaam, dat zich onder het middenrif bevind. (De oude Grieken noemen het Peunama. de buikhersens, de Japaners noemen het: Hara, de Indiërs noemen het: Chakara). Dschero Khan zit speciaal op rotsen om het magnetisch veld te laten doorstromen door zijn lichaam. Voor de mensen die het lichamelijke magnetische veld bij zich zelf wil voelen, gaan met beide open handen tegenover elkaar, zonder elkaar aan te raken, heen en weer en op en neer bewegen. Als je je goed hierop concentreerd, zul je het magnetische veld tussen beide handen gaan voelen.