Opmerking

18. HQ Taoistische Universiteit, HORST [FILM]

 

taoistische universiteit 

Over de Chinese Taoïstische Esotherische Universiteit in Horst ....

 

diploma titel

 diploma tekst

 

 Opening Taoïstische Esoterische Universiteit

Horst

De volksvertegenwoordiger van de Rep.of China in Nederland. De ambassadeur Dr. Pao Sun Lu heeft de Universiteit in Horst officieel geopend. Dr. Pao Sun Lu is tevens gepensioneerd admiraal van de Chinese Marine. Dr. Pao Sun Lu en Dschero Khan zijn boezemvrienden. Hij was toen de krijgsheer op het water van Taiwan ofwel de Chinese Zee. Hij is wel bekend bij de Nederlandse regering.

ambasadeur rep china

 

handtek pao sun lu

Een lijst met handtekeningen van genodigde gasten van de Taiwanese ambassade uit Den Haag Far East Trade office team

handteken trade office1

 

handteken trade office

opening groepsfoto

Het hoofdkantoor van de Taoïstische Esotherische Universiteit is in 1983 verhuisd van M'Gladbach naar Horst. De Taiwanese (Rep. of China) ambassadeur Dr. Pao Sun Lu heeft met zijn staf uit Den Haag de Taoïstische Esoterische Universiteit officieel geopend in 1986. Het werd een geweldig feest, met uiteraard super eten en drinken. Dschero Khan heeft zelfs Chinese Koks ingehuurd om Chinese delicatessen te laten bereiden. Het was een mooie geslaagde dag, die gezegend werd door de Buddhistische Monnik Geshe Kunchok Lhundup (ook een leraar van Dschero Khan).

 opening universiteit dagblad

1 = Chienken Huang, director business centre Europa
2 = Jane Cheng  
3 = Piwuan Lee   
4 = Ambassadeur Dr. Pao Sun Lu (zie grote foto)   
5 = Dschero Khan   
6 = Lily Chao, Hoofd secretaresse   
7 = 
James Chang, Deputy Director-General   
8 = 
William Lo, Hoofd administratie 

 

Business - Toerisme - Investeerders

Holland verkocht twee duikboten aan Taiwan. Het waren geen oorlogs duikboten, want er zat geen bewapening op. Taiwan wilde er nog eens 8 bij kopen. Het was een hele grote investering, wat goed zou zijn geweest voor de Nederlandse werkgelegenheid. Maar de Nederlandse regering werd onder druk gezet door de Volks Rep. of China. De angst was hier heel groot, ze scheten hier in hun broek, wat niet nodig was geweest. Want China was in deze tijd juist aan het veranderen in een ander systeem, naar de vrije markt economie en wanneer Nederland had doorgezet met het produceren van meer duikboten, hadden de Chinezen het gewoon moeten slikken en ik, Dschero Khan, ben er van overtuigd dat er totaal niets gebeurd zou zijn tussen Nederland en China.

Europa wordt een vakantie land voor de Chinezen

Europa is nu al behoorlijk in trek bij de Chinezen als vakantieland. De Chinezen willen graag de Europese cultuur leren kennen, maar wij hier in Holland zijn er absoluut niet klaar voor. Een voorbeeld: een Chinees die in Amsterdam komt, staat daar voor paal! Waarom? Er staat niets in het Engels en al helemaal niets in het Chinees. Terwijl er in Frankrijk en Engeland heel veel staat beschreven in Engels en Chinees. Zoals een stads-plattegrond, stations, hotels, musea, VVV info, politie, straatnamen, openbaar vervoer, time tables, auto verhuurbedrijven, docters, ziekenhuizen enz. enz. We hebben hier in heel Nederland niet eens een tolkbureau. De Chinees vindt Holland maar een stom land dat ze hier niet aan denken. Dat hoor ik van vele Chinezen die hier op vakantie zijn geweest. Laat de minister hier maar eens naar kijken.  

 

De oud Burgemeester van Horst en de Universiteit

 

fasol dk

Drs. Romé Fasol schreef in zijn boek: LATE HAVER, Horster vertellingen. ISBN/EAN: 978-90-9022054-3 nur-code: 681. Over Dschero Khan's Universiteit in Horst. Hij schreef dat jongeren uit Mongolië, meerdere malen het gemeente huis in Horst en de Burgemeester Fasol bezochten. Deze Mongoolse jongeren bezochten de Taoïstische Esoterische Universiteit om te studeren. Hun weg om van Mongolië naar Horst te komen, is een lange weg. Ze moesten eerst naar Moskou, om daar bij de Nederlandse ambassade een visum aan te vragen. Vervolgens belt mevrouw Pieters van buitenlandse zaken uit Den Haag naar Dschero Khan om te verifiëren of er een grote groep van 20 jonge Mongoolse studenten bij Dschero Khan mag komen om te studeren. Daarna faxt Dschero Khan's secretaresse naar mevrouw Pieters dat het accoord is dat deze jonge studenten door Dschero Khan opgevangen worden en verzorgt voor 2 maanden. Tevens heeft Dschero Khan de terug tocht per vliegtuig (Eurovlot) betaald. Zij moesten in zijn geheel 3 weken wachten in Moskou totdat alle papieren rond waren. Zonder Dschero Khan hadden ze niet in Holland kunnen komen. Ook Mongoolse studenten die in Berlijn en Köln studeren, bezoeken regelmatig de Universiteit in Horst. Wanneer de Mongoolse studenten in Horst arriveren, is er ook altijd een tiental Mongoolse studenten uit Duitsland om hen te begroeten. Het kan wel eens wezen dat er in 2 maanden tijd een man of 50 door Dschero Khan wordt gehuisvest en les krijgt. Meestal worden ze gehuisvest in een manage pension boerderij in Swolgen bij Familie Banens. En ze zijn stapel gek op de Hollandse kost. Wat men niet verwacht van de wilde Mongolen is dat ze zich werkelijk als heren gedragen. Het eerste wat Dschero Khan hen altijd leert is goede morgen, goede middag en goede avond met een vriendelijke lach. Schoon gekleed en goed gewassen want sommigen zijn gekleed in Mongoolse traditionele kledij die stinkt naar paarden. En Dschero Khan koopt dan een komplete Europese outfit waar zij zich erg trots in voelen, wat hun totaal verandert in hun denken. Na die twee maanden gaan ze als hele beschaafde mensen terug naar Mongolië en hebben dan een complete metamorfose ondergaan. Denk vooral niet dat ze dom zijn, de meeste van hen hebben gestudeerd op Russische Universiteiten. Waarom doet Dschero Khan dit allemaal voor de Mongoolse studenten? Vergeet niet: Mongolië is 72 jaar onderdrukt geweest door het Russische communisme en zijn daardoor geestelijk verward. Dschero Khan leert hen allen wat vrijheid betekent en democratie, zoals wij die hier in Holland kennen. Hij neemt ze mee naar grote steden en laat zien hoe wij hier in Holland leven. Deze indrukken nemen ze mee naar Mongolië. Want zij zijn de toekomst voor een nieuwe natie, voor een nieuw Mongolië. Dschero Khan is erg trots op dit stukje bijdrage wat hij voor zijn volk kan doen. 

mong student 1

mong student 2

mongoolse studenten

Dschero Khan is vader van alle studenten in Mongolië. Dit zijn de leiders op de Universiteit in Ulan Bataar in 1991. Enkele van deze jongens zitten nu in 2012 in de Mongoolse regering.

mongoolse studenten in horst dk

De vijf helden uit Mongolië. Ze fietsten even vanuit Ulaanbataar, Mongolië naar Horst toe om Dschero Khan te bezoeken. Ze deden er 2 maanden over om in Holland te arriveren, ze werden in het gemeente huis door de burgemeester Drs. Romè Fasol ontvangen. 

Na een week verblijf in Horst bij Dschero Khan zijn ze op het vliegtuig gezet naar Taiwan. Daar kregen ze van de Mongolian affairs alle 5 een splinternieuwe fiets, en geld om een fietsfabriek te bouwen in Mongolië.

Van Taiwan uit zijn ze naar Changhai gevaren en van daaruit terug gefietst naar Mongolië. Ze leven allemaal nog lang en gelukkig.

mong fietsers1

De Mongoolse man in het midden is de leider van de ploeg en tevens medewerker van de Mongoolse televisie.

mong fietsers

mong fietsersdk 

CL Tao Saan vraagt aan Dschero Khan: kun je mij zeggen aan hoeveel mensen jij hebt les gegeven? Dschero Khan zegt: in ieder geval aan meer dan 800 mensen van verschillende nationaliteiten. 

CL Tao Saan: maar die kunnen toch niet allemaal in jouw kleine huisje les krijgen? Natuurlijk niet, maar ik geef les, zoals de Griekse wijze Socrates: altijd buiten in een mooie omgeving. Het kan een bos zijn, een watergebied, of een weiland. In iedergeval een gebied dat harmonieert met het les geven en niet meer dan 30 mensen per les. Soms deed hij het 2 of 3 keer per dag, zoals in een ploegen dienst. Maar dit buiten les geven is iets wat niet alleen Socrates deed, maar dit is iets uit de oude Chinese Taoïstische traditie: niet in een mooi huis of klaslokaal, maar altijd in de vrije natuur. 

Burgemeester drs Romé Fasol is voor Dschero Khan een geweldig voorbeeld hoe Burgemeesters hier in Nederland zouden moeten functioneren. Romé Fasol is wel sprekend, wijs, intelligent, integer, humaan en zeer creatief. Ik ben blij dat ik hem als vriend mag hebben. Ik kijk werkelijk tegen deze man op. Niet alleen door zijn uitstraling maar vooral door zijn instelling. Daarom vraag ik de blauwe hemel om hem en zijn familie te mogen beschermen. 

10 jarig bestaan Taoïstische Esotherische Universiteit Horst

Tijdens het 10 jarig bestaan van de Taoïstische Universiteit te Horst, HQ van Europa. Kregen Dschero Khan's studenten hun certificaten, omdat ze geslaagd waren voor hun examens. Bij de diploma uitreiking is er altijd iemand bij van de Taiwanese ambassade uit Den Haag en deze keer was het Lili Chou, secretaresse van de FETO Far East Trade Office ROC. Daarna werden zij getracteerd met een feestmaal waar je u tegen zegt. Al met al was het een geslaagde dag. En alles is gratis voor zijn studenten!!

Dschero Khan's lijfspreuk is:

Mensen met een nobel karakter kunnen alles van hem krijgen. En hij beschouwt hem of haar als zijn eigen familie.

De wijze van selectie voor de universiteit is een hele speciale, op natuurlijke wijze ontmoet Dschero Khan de ware student, die geschikt is om Taologie te bestuderen. Zo niet, dan niet. 

 

Rijks Universiteit Leiden en Prof. John. T. Ma hoofd Chinese Sinologie

 

Aan de Rijks Universiteit Leiden ligt een compleet dossier in het Chinees met: diploma's, getuigschriften en andere belangrijke stukken van Dschero Khan, Chen Tao Tze, onder zijn Hollandse naam Gerard Meijers. Deze Chinese documenten worden door Prof. Ma gecontroleerd op hun echtheid. Omdat de tijden nu veranderd zijn en we tegenwoordig in een digitale wereld leven en de wereld kleiner is geworden, is deze controle door de universiteit niet meer nodig. Ook omdat er al genoeg bewijs ligt.

De hoogmoed van de Europeanen

Dschero Khan vindt dat de Europese wereld zich al te vaak een tikkeltje hoogmoedig gedraagt. Het Christendom is alwetend, het ware weten bestaat alleen maar hier in de Europese cultuur, alles is eigendom van de witte man, de Europeaan. Ze vergeten  één ding: toen China zich al in zijde kleedde, liepen ze hier nog in berenvellen. Toen China al papier had uitgevonden, de compas, het buskruit en vele andere wetenschappelijke uitvindingen, toen hadden de Europeanen nog niets om hun kont te vegen. Ik geef maar een klein voorbeeld: de virtuoze- en wereld beroemde Chinese pianist Lang Lang, wat betekent: briljante jonge man, die al op 3 jarige leeftijd piano begon te spelen wordt zwaar bekritiseerd omdat de Europeër meent dat de Opera van Europa is en bekritiseren Lang Lang daarom met de meest domme argumenten zoals: gedresseerde aap pianist. Met zijn gekke bewegingen is hij slechts een commediant, een dik doender, hoe kan Lang Lang je interesseren? Het is puur circus, hij voert een kunstje op, te bombastisch, te theatraal, te media gevoelig, te materialistisch etc. etc. Wat ze niet begrijpen is dat deze man de muziek begrijpt en één wordt met de muziek, vandaar deze universele bewegingen. Daarom is hij de beste pianist ter wereld en er komt nooit een tweede. Hij  heeft zich opgewerkt van een heel arme jongen tot een stinkend rijke artiest. Men vergeet één ding: deze man zorgt dat klassieke muziek weer heel populair gaat worden in China en in de rest van de wereld. Hierdoor raken de Chinezen geïnteresseerd in de Europese cultuur en muziek. Dit zorgt weer voor tourisme in Europa. In Wenen komen nu al heel erg veel Chinezen om naar opera's en muziek te luisteren dankzij Lang Lang. Daarom is een land met veel cultuurgoed altijd een gezond land. (Voor een boeiende documentaire over Lang Lang zie link http://www.nederland2.nl/programmas/766-close-up-pianovirtuoos-lang-lang/uitzending/27491?missed=true )

Dschero Khan heeft 45 jaar geleden iets unieks meegemaakt in Arnhem in het Zonsbeek Park. Daar deed hij toen elke zondagmiddag Tai Chi Chuan en tijdens de 5de maal kwam er een wit busje met 3 wit geklede broeders naar hem toe en hem 'met liefde' in een dwangbuis stopten. En hem vervolgens afvoerden naar Wolfheze. Hij dacht bij zichzelf: ik speel dit spelletje maar mee en kijk wat er van komt. Daar hebben ze hem de dwangbuis afgedaan en kwam hij bij een psychiater terecht. Deze vroeg aan hem of hij een vogeltje was dat bezig was te vliegen. Dschero Khan legde hem uit wat Tai Chi Chuan eigenlijk is: het is een oude bewegingsleer uit de Chinese cultuur. Vervolgens schaamde hij zich dood en bood de psychiater zijn excuses aan.

In Duitsland introduceerde Dschero Khan acupuntuur; hij kwam daar voor het gerecht en moest in een ziekenhuis in Duisburg exames doen bij zijn eigen leerlingen: de twee gebroeders Jao die hij zelf opgeleid had tot acupuncturisten, de een was neuroloog en de ander psychiater.

Toen Dschero Khan in 1951 in gevecht raakte met 4 soldaten in Nunspeet en hen tepletter trapte omdat ze fruit stalen van de groenteboer, waar Dschero Khan werkte. Stond er de volgende dag in de courant dat Gerard, een zoon van een gerepatrieerde uit Indië, uit Hotel de Roskamp waar zij toen woonden, vocht als een propeller. Dit komt omdat ze toen nog niet wisten wat Kong Fu was. Van de rijkspolitie moest hij vervolgens 100 keer de zin opschrijven: "Ik mag dit niet meer doen". Maar omdat hij toen nog geen Nederlands kon schrijven moest hij honderd maal een kruisje "x" zetten. Is dit niet grappig, maar zo worden mensen van andere culturen door hoogmoed vaak niet begrepen.

Zo kan hij nog vele verhalen vertellen hoe hoogmoedig de Europeanen kunnen zijn.

Daardoor is Dschero Khan een observeerder geworden, zijn tijd hier in Europa was voor hem een geweldig leerproces; hij heeft geleerd dat er in deze maatschappij slechts drie categorieën mensen zijn,  dommen, oliedommen en de allerstomsten, waar we elke dag mee te maken hebben.

Het sportieve van Dschero Khan is dat hij vervolgens wel altijd zegt; "Ach ja, ik ben ook maar een uit de klei getrokken Kloot Mongool". 

En als Taoïst zegt hij: "Ach ik ben maar een strontvlieg op deze aarde of een zandkorreltje dat door de wind wordt weggeblazen"

Dschero Khan zorgt altijd voor beroering, vooral als material arts expert door zijn houding, zijn kleding, zijn baard, zijn haardracht met een staartje en soms met een strik erin zoals de antieke Chinezen het droegen, zijn dikke gouden ringen, zijn dure auto's, zijn feesten, zijn militaire onderscheidingen, met andere woorden zijn hele levensstyle. Vooral als hij gekleed gaat in zijn 'del' Mongoolse klederdracht of in zijn antieke Chinese Mandarijn kledij dan denken ze dat hij van een andere planeet komt. Maar velen vergeten dat Dschero Khan een wereld burger is en leeft in vele culturen en niet zoals de meeste Hollanders: huisje, boompje, beestje. 

Als interviewer C.L. Tao Saan vroeg ik eens aan Dschero Khan die zich zelf dus als een wereldburger ziet, tot welk land voel jij je het meest aangetrokken; Holland, Mongolië, Taiwan, China, Indonesië of Duitsland? 
Hij antwoordde mooi: "Het land wat nergens is, is mijn ware vaderland. Zonder vlag en zonder symbool, dat is mijn ware vaderland". Verder zegt hij; "ik ben een zwerver die zich overal aanpast, vergeet niet: ik ben een ras echte Mongool". 

En wat denk je dan van de mensheid?
Een schizofreen is nooit alleen, een neuroot herken je meteen, een psychopaat zijn haat en haat kent iedereen. Bent u ook een psychopaat? Misschien van mindere graad. Met andere woorden; wij mensen hebben een mismaakte ontwikkeling in onze hersencellen. Wij primaten zijn allen geboren in de verkeerde evolutie.

Hoe denk je hoe wij mensen verder evolueren in de evolutie?
Alles op deze aarde heeft een omhulsel nodig, en is daardoor vergankelijk en alles wat vergankelijk is, is niet eeuwig. Alles wat niet eeuwig is, is niet waar. Met andere woorden alles is gelul, relatief en we leven in een "dreamworld". Degene die het tegendeel kan bewijzen noem ik God. Aangezien niemand dit kan bewijzen bestaat er voor mij ook geen God. Want eer er mensen waren, was God niet God. 

Hoe denk je over de dood?
De dood is net een zwart gat. De aardse dood is dood. Dan ben je werkelijk morsdood. Je bestaat niet meer voor een tweede maal en dan bedoel ik je lichaam, je identiteit en dat betekent de aardse dood. Maar werkelijk dood, daar bedoel ik mee de universele dood. Die gaat nooit dood, want die bestaat niet. Waarom bestaat hij niet? Energie gaat nooit verloren maar bouwt zich op tot nieuwe energie. We zijn sterfelijk en tegelijkertijd onsterfelijk. Zoals het hele universum is opgebouwd en waar wij een deel van zijn. Vergankelijk en tegelijkertijd niet vergankelijk, eeuwig en tegelijkertijd niet eeuwig. Als schepsels of als eliëns van het heelal. Dit is de wetmatigheid dat energie nooit verloren gaat, maar zich opbouwt tot nieuwe energie en dat heet incarnatie. Zo vergaat ook het heelal in een zwart gat: hij is eeuwig en tegelijkertijd niet eeuwig. Voor ons menselijk verstand niet vatbaar, alleen voor de goden en wakkere geesten. De meeste gelovige mensen denken: wanneer wij dood gaan, gaan wij naar de hemel of de hel. Weet je dat wij al in de hemel zitten, wat aarde heet. We zitten midden in het melkweg stelsel, zonder boven en zonder beneden. Zo zitten we ook al in de hel. Het hele universum is een grote oorlog. Sterren vergaan en komen, het is daar een chaos een grote hel. Degene die quantum theorie kent weet dat er geen hemel en hel bestaan. De hemel, hel en God god is door ons mensen verzonnen om ons mensen te manipuleren. Daarom heet ik Dschero Khan, de onbedwingbare, die totaal geen angst heeft voor de dood. Wie op aarde kan mij nog angstig maken, niemand.  

Even een tussendoortje   

De wereldwijd beroemde spreuk van Dschero Khan is:

Een vermeden gevecht is een gewonnen gevecht, maar als het niet anders kan, vernietig hem dan.

 

diploma tao si

Hoogste Taoistische onderscheiding. Dschero Khan mag de titel Tao Si dragen.

Taoïstisch Symposium voor jongeren

symposium v jongeren 

Dschero Khan houd vaak Taoïstische Symposiums en deze zijn altijd pro Deo en druk bezocht door jongeren. Zijn doel is de jongeren op weg te helpen naar een harmonieuzere en betere levensstyle en met beide benen op de grond te staan. 

Hij begint altijd met de woorden: "Mooie woorden zijn niet waar en ware woorden zijn niet mooi". Daarop volgt hij met de woorden: "mijn woorden zijn niet mooi, maar helaas al te vaak waar".

Deze wereld bestaat nou eenmaal uit idioten gekken en egoïsten en velen psychisch gestoorden. Alles is ik ik ik ik ik en een ieder leeft voor zijn eigen voordeel en eigen belang. Niemand heeft nog respect voor een ander. Met andere woorden we leven in een betonnen jungle. We zijn allemaal asfalt mensen geworden, we kunnen niet meer buiten een auto, alles moet snel snel snel gebeuren. Tijd is god geworden. En god is geld, alles lijkt om geld te draaien. En daarom zijn er veel valkuilen des levens waar Dschero Khan de jongeren voor waarschuuwd. Dschero Khan leert hun daarom zichzelf te zijn onomkoopbaar en integer, zich aan tepassen aan iedere situatie. En hoe ze het beste kunnen overleven in deze maatschappij. Nergens is er een rust punt, alles is veranderlijk, niets is eeuwig. Gebruik goed je ogen en je oren, observeer, observeer, observeer en laat je niet manipuleren. En wat heel belangrijk is respecteer alles op deze aarde wat leeft, want alles leeft, alles ademt. 

Als voorbeeld als je met een kat speelt moet je oppassen voor zijn klauwen deze kunnen je verwonden. Dat is nou eenmaal de eigenschap van een kat want hij zelf weet dit niet. Zo heeft ieder wezen zijn eigen ding zijn eigen eigenschap.  

Uiteindelijk is Dschero Khan een kinder psychiater met kennis van het leven, daarom wordt hij geliefd maar ook vergruisd. Dat vindt Dschero Khan niets erg, ook dit is een natuurwet. Want als ik nu een groepering sticht, heb ik nu ook een anti-groepering. Ying en Yang de wet van een twee-eenheid. Die elkaar afstoten en elkaar weer aantrekken.

Zij moeten vechten om te overleven,

samenwerking is noodzakelijk 

 bende

 

Dschero Khan die op zeer jonge leeftijd al grote leiderschap toonde met zijn Ambonese bende. Hier op de foto te zien met pistool in de hand. (pistool is een 9 m.m. luger P08)  Dit pistool heeft hij van zijn vijand veroverd die hij met zijn klewang de kop heeft afgeslagen.

Pistool zie:  http://youtu.be/h4JG49ZvD9k