Opmerking

26. Koeboe stam in Aceh, Sumatra [DIPLOMA'S; Antropologie, Pharmacologie, Psygologie]

 

Dschero Khan in Aceh, Sumatra, in Indonesie bij de bergbevolking

 

 傑洛汗在印度尼西亞的阿濟,蘇門答臘,等地方與山居人民共

處之

 

Hoe meer je van de wereld ziet, hoe rijker je geestelijk wordt.

Je leert verschillende culturen kennen, zo gaat je eenzijdige denken verruimen, en dit verruimen maakt je geestelijk rijk.

DK bij de "Koeboe stam" in Aceh, Sumatra (waar geen toeristen komen).

Vaak bezocht Dschero Khan deze stammen, en gaf hun waar nodig malaria-tabletten, antibiotica en vitamine preperaten.

Indonesia 01

Dschero Khan koopt koffie, suiker en medicijnen in voor de bosmensen.

Indonesia 02

Dschero Khan aan het foerageren met een dokkar (paard en wagen) om de oerwoud stammen ofwel de oetangmensen van eten, olie, levensmiddelen enz enz te voorzien.

 Indonesia 03

Op de wereld heb je maar 2 dichte oerwouden dat is op Sumatra en in Maleisië ter hoogte van Malaka, hier heb je nog net-pitons van circa 10 meter lang.

 Indonesia 04

In het hutje op de foto zit Dschero Khan in de ochtend glore te posteren naar de dieren die bij het water drinken. Wilde varkens, herten, tijgers, soms zelfs een kleine groep olifanten. Dschero Khan kijkt heel graag naar de dieren die daar komen, maar hij schiet ze niet af, hij komt daar om van de hele natuur te genieten.  

 Dschero Atjeh

Foto gemaakt door Memed Waridjojo uit Banda Atjeh of Banda Aceh

Dschero Khan jaagt graag in Aceh rondom het Laut Tawar meer bij Bebesen, Bukit en Bandar, het is zijn lievelings gebied. Soms ontmoet Dschero Khan Acehse rebellen die aan hem informatie vragen omtrent de buitenwereld en het Indonesische leger waar ze tegen vechten. Gelukkig is er nu vrede tussen deze twee groepen door de komst van de Tsunami. Dus de Tsunami heeft eigenlijk voor vrede gezorgt bij de Rebellen in Aceh. Wat hij jaagt eet hij ook op. Hij leeft daar van de bosvoet (dat zijn wilde vruchten en vlees). Bijvoorbeeld de Kantiel, een heel klein soort hertje. Hij heeft ook alle vergunningen voor zijn wapens en de jacht in Indonesië. Hij deponeerd al zijn wapens bij zijn goede vriend de hoofdcommissaris van politie, wanneer hij weer terug gaat naar Holland. Helaas zijn deze alle verloren gegaan tijdens de Tsunami. Dschero Khan zegt, het is jammer, maar alles op deze aarde is vergankelijk. Hij houd nog wel contact met zijn vrienden daar. Helaas zijn velen vrienden van hem verdronken of weg gespoeld door de Tsunami. Dschero Khan heeft via Taiwan veel geld geschonken aan de bevolking van Ateh voor eerste hulp direct na de Tsunami. Rijst en medicament ect. ect. Holland heeft veel geld beloofd aan Ateh maar de Ateh-ers hebben daar niets van gezien. Het bleef wederom bij praatjes. Zoals gewoonlijk. Hier is Dschero Khan inmiddels aan gewend. Veel beloven maar niets doen, typisch Hollands.  

 Indonesia 05

 Indonesia 06 

Indonesia 07 

 

Indonesia 08

Dschero Khan heeft de Oetangmensen veel geholpen bij het kopen van bos en land, hij was een grote steun voor hen. Daarom kreeg hij de naam van Bappa Moechtar, zijn Indonesische naam. Dschero spreekt de taal en hun dialect vloeiend, en kent hun adat (gewoontes). Zij geloven in Natuurgoden en natuurgeesten of elementen en zij kennen ook het Sjamaanisme in hun eigen vorm.

Indonesia 09

Niet alleen deze bosmensen eten veel vruchten, ook de dieren die er leven eten er van. Verder is de vis uit het stromende water ook erg geliefd.

Indonesia 10

Kalong (grote vleermuis van een halve meter)

Indonesia 11 

Indonesia 12 

Indonesia 13 

Indonesia 14 

Indonesia 15

Apen schedels

Indonesia 16 

Indonesia 17

 Indonesia 18

 Indonesia 19

 

 Indonesia 20

Bij deze bosmensen voelt Dschero Khan zich helemaal in zijn element, eigenlijk veel meer dan bij de Europese kwetsbare en zwakke geest.

Indonesia 21

 Indonesia 22 

Indonesia 23 

Indonesia 24

Boven het bed van Dschero Khan hangt een klamboe als bescherming tegen de vele muskieten.

Indonesia 25

 Indonesia 26

Vruchtenbomen vol met doerian worden graag gegeten door de hele Aziatische bevolking maar ook door de oerang oetang (mens aap) en door de gevaarlijke lutoeng apen.

Indonesia 27

 

Indonesia 28

 

Lutoeng apen.

Indonesia 29

Dschero Khan met de Lutoeng apen.

 Indonesia 30

Indonesia 31

Rivier vol met krokodillen.

Indonesia 32

 

Indonesia 33

Wanneer Dschero Khan voor 2 of 3 weken het oerwoud in duikt, valt hij 3 tot 5 kilo af, die hij in dorp of stad er weer aan eet, omdat hij altijd het lekkerste van het lekkerste eet!!! En na een heerlijk warm bad en een goede massage door een mooie vrouw , is hij weer het ventje.

 

Dschero Khan Chen Tao Tze  

Wichtiges Dokumente

 

傑洛汗陳道子  重要文獻

 

 diploma anthropolgy

diploma pharmalogy roc

 

 

 

 diploma psygologie