Opmerking

89. Geboorte gebied aan de Onon rivier van Gengis Kha-Khan en Dschero Khan

Geboorte plaats van Dschero Khan is Ulaanbaits in de Khentii provincie aan de Onon rivier. Vroeger voordat de Russen kwamen hete dit gebied nog Cezenkhan Aimag. Hier in de buurt van de Onon is Gengis Kha-Khan ook ergens geboren. Ook de vader van Dschero Khan Prince Ganjuur Khan is hier ergens geboren. Zijn moeder Princess Altan Cesek is geboren in Kalachin in the Gobi provincie. Dschero Khan is geboren met gestolt bloed in zijn beide handen en met de helm (vlies over zijn hoofd). Dit worden altijd bijzondere mensen. Zo is Gengis Kha-Khan ook geboren. Je zou ook kunnen zeggen, Gengis Khan was de eerste en Dschero Khan de laatste. Dan is deze epoche van de Bordschigin Familie gesloten, gelijk het symbool Yin/Yang. Gengis Kha-Khan had het veel makkerlijker als Dschero Khan, hij had een groot leger, en Dschero Khan heeft een eenmans leger. Daarom is Gengis Khan veel groter mens en beroemder als Dschero Khan. Er is in MongoliĆ« een spreekwoord over Gengis Khan en Dschero Khan. Gengis Khan is een groot vat met water, en Dschero Khan is het kleine kommentje, maar beiden voorwerpen zijn om te drinken. 

geboorte gebied dkk geboorte gebied dkk 01

rechts de Prime Minister D.Byambasuren, uiterst rechts een Generaal 

geboorte gebied dkk 02


geboorte gebied dkk 05
Links de Prime Minister, Recht de Gids van het gebied Prime Minister met zijn vrouw en mensen uit het gebied
 geboorte gebied dkk 03 geboorte gebied dkk 04
De kindheid van Dschero Khan is verbonden met de natuurelementen. Dat heeft hem gemaakt tot wat ie is, hard, ondoorgrondelijk, zelfbewust, extreem, onbedwingbaar, universeel en daarom stront eigenwijs.  Een enkel zandkorrel wordt zo door de wind weg geblazen. Vormt deze zandkorrel een grote hoop uit miljoenen zandkorrels dan wordt hij door de wind niet zo snel weg geblazen. Hieruit leerde Dschero Khan al van jongs af aan; eendracht maakt macht. Samenwerken maakt macht. Harmonieus samen zijn maakt sterk, zoals een zandberg. 
 geboorte gebied dkk 06
geboortegebied dkk
Aan dit water heeft hij zijn leven te danken want als kind dronk hij altijd van dit water. En dit water is altijd zijn symbool geweest voor zijn leven, niets is zo zacht als water en niets is zo sterk als water. Hij leerde van jongs af aan de krachten van de elementen. Herdenkingssteen aan de Geboorte van Gengis Kha-Khan. Dschero Khan met Eleonore Bolten
geboorte gebied dkk 07 geboorte gebied dkk 08
Dschero Khan bij zijn goede vriend het water  Rechts een kleine Buddistisch tempel is gebouwd voor de jagers en voor de mensen die in deze buurt wonen.
 geboorte gebied dkk 09 geboorte plaats dk 010
De Prime Minster met zijn vrouw Mevr S.Dulamkhand tevens journaliste brengen samen een kleine offer in de kleine tempel. DK met de Prime Minster bij het Gengis Khan monument 

---------------------------------------------------------------------------------- 

De drie Mongoolse kranten schreven allen over deze belangrijke dag, de terug keer naar zijn geboorte plaats in MongoliĆ«. 

geboorte plaats dk 011

geboorte plaats dk 012

journalist1 mongoolse pers

De directeur van de Mongoolse Krant geeft Dschero Khan de krant waarin hij gepubliceerd is en een foto en twee tekenfoto's waar zijn vader en moeder op staan. Dschero Khan was hier erg verheugt op, dit maakt de hele reis de moeite waard.

tekenfoto ouders dk

Vader van Dschero, Prince Ganjuur Khan van de Bordschigin               Moeder van Dschero, Princes Altan Cesek