Opmerking

87. Koninklijke rondleiding door Mongolië en Naadam spelen

 

 

Nog nooit gebeurt in de Mongoolse geschiedenis dat een heli in de middle of nowhere als verrassing een feestmaal met prachtige meubels, wit tafellaken met heerlijke spijs en drank, goede wijn, speciaal voor één persoon (voor Dschero Khan) organiseerde, dit omdat hij terug keerde naar zijn vaderland. Naast hem de Prime Minister D. Byambasuren, daarnaast Graaf Peter van Lackum en Prof. Rolf Gemein beide Duitsers en behorende tot de crew van Dschero Khan. Dan links van Dschero Khan de Journalist Wil Plooster, de man staand is een Mongoolse journalist/fotograaf.

Dit was echt een verrassing voor Dschero Khan omdat alles al klaar stond toen we uitstapte en we de andere helicopter niet gezien hebben. Typisch Mongools, verassings effect.


8 Kopie

Dschero Khan met zijn beste vriend de Prime Minister D. Byambasuren.

president moeder dk

Dschero Khan met de President en zijn moeder heel close met elkaar. De president zei: "Mijn moeder is ook jou moeder". En dat vond ik een heel lief gebaar.

Dschero Khan met de President en de Prime Minister op bezoek bij de nationale Naadam spelen, die voor het eerst na 71 jaar weer werden gehouden. (geen bezetting meer door de Russen). 

mongools worstelen

Dschero Khan in zijn traditionele klederdracht als Mongoolse worstelaar tijdens de nationale Naadam spelen op het presidentiele paleis van de Mongoolse President iets buiten Ulaanbaatar in 1991. Toen was Dschero Khan al bijna 63jaar oud met zijn oer-sterke natuurlijke genetisch Mongoolse lichaam. Die qua ouderdom nog bijna niets geleden heeft.